Final 2018

2018-års vinnare av Veterangolfen, Tommy Scott (till vä), med vandringspriset, assisterad av Jonny Allgren, vinnare 2017

2018-års vinnare av Veterangolfen, Tommy Scott (till vä), med vandringspriset, assisterad av Jonny Allgren, vinnare 2017

Fredagen den 28 september spelades finalen på årets upplaga av Veterangolfen. Nu skulle det avgöras vem som skulle få titulera sig Veteranmästare 2018 och få ta på sig den gröna kavajen samt få en inteckning i det åtråvärda vandringspriset. Ett pris som instiftades 1997! 89 spelare kom till start. Och det stod klart i ett tidigt skede att det skulle bli en välspelad och spännande tävling.

Tävlingsdagen bjöd på en bana i toppenskick. Efter en något kylslagen morgon bjöds det på ett fint höstväder, men ganska blåsigt. Höstkylan i kombination med snabba greener och blåst gjorde det ganska svårspelat för många. Det märktes också på scorerna. Tidigare under säsongen hade scorerna varit mycket låga. För att vinna var man tvungen att ligga en bra bit under sitt Handicap. Under finalen var det bara en spelare som lyckades spela bättre än sitt handicap, nämligen Tommy Scott.

RESULTAT

1  Tommy Scott 69 slag

2  Conny Eriksson 72 slag  (SHCP)

3  Harry Hermansson 72 slag

4  Per-Ove Södergren 73 slag  (S9)                  

5  Björn Pierre 73 slag

6  Tommy Karlberg 75 slag (S6)

7  Håkan Liberg 75 slag (SHCP)

8  Karl-Erik Hallberg 75 slag (SHCP)

9  Markku Reiman 75 slag (S 9)

10  Harry Lundgren 75 slag (SHCP)

 Efter avslutad tävling samlades man på kvällen i restaurangen för en trevlig samvaro med middag och prisutdelning.

 

Order of Merit

Som en ”tävling i tävlingen” ingår sedan några år tillbaka även en Order of Merit-tävling. De 10 bästa tävlingarna under säsongen räknas och där deltagarna erhåller poäng i fallande skala i förhållande till placering.

Årets 3 bästa resultat var:

1 Göran Gemmel 214 poäng

2 Göran Bäckman 189 poäng

3  Kjell-Ove Ericsson 179 poäng 

Hole in One

Den eller de som lyckas göra en Hole in One under säsongen premieras med ett speciell HIO-pris Ett pris som instiftades 2011. Före årets säsong har fem spelare lyckats med att göra en HIO.

Förra året (2017) var det ingen som lyckades. Under årets säsong lyckades däremot Rein Tael att göra en HIO på det 8:e hålet!! Och kammade därmed in HIO priset. Det var inte första gången som Rein lyckades vinna priset, utan 2014 lyckades han med bedriften att även då göra en HIO och dessutom på samma hål, det 8:e!

SAMMANFATTNING

När säsongen startade den 3 maj var 35 omgångar inplanerade, plus Finalen. Sammanlagt har det blivit 1943 starter. Det är något färre än under fjolåret. Förmodligen beroende på den extremt varma sommaren. I genomsnitt har det varit 55 spelare per omgång.  Under året har 140 ”gubbar” deltagit.
Som vanligt har stämningen varit på topp vid tävlingarna och nyckelorden för Veterangolfen är: Kamratskap med inslag av tävling!!

Ett stort tack till alla ni som deltagit och ett stort tack till er som hjälpt till att göra Torshälla GK;s Veterangolf till den succé det är!!

Kjell Bragman

Kommentarer