Poängjakten

Hej

Torshälla Gk har haft två tjejer i final i poängjakten, där man får poäng för antal ronder man spelar.
Här har tjejerna skrivit lite om hur det var att vara med på finalen.

Vi började vår helg med att vakna tidigt för att åka till golfklubben och hämta våra saker. Därefter började resan till Arlandastad GK. När vi till slut kom fram så möttes vi av den fina anläggningen.

Med alla våra saker (vagnar, bagar och väskor) gick vi mot stora flaggor där det stod ”Golftjej Poängjakten”. Vi möttes av några kvinnor och blev varmt välkomnade. Vi fick även varsin gympapåse med bland annat en fin mössa i. Tillsammans med en till tjej så bildade vi lag Södermanland och vi skulle få, tillsammans med lag Närke, en egen tränare som hade gått på golfcollage i USA. Den tjejen skulle ha lite träningar med oss, spela med oss ute på banan och även ge oss lite tips och tricks.

Efter att alla spelare hade anlänt så var det dags att äta lunch och efter det så skulle vi åka buss till hotellet. Alla 25 bagar OCH vagnar skulle lastas in i en buss, efter ett litet tag, när allt var inne, så kunde vi äntligen åka.

Hotellet var verkligen fint, men det var lite jobbigt att bära runt på alla saker. Till slut fick vi- och hittade till vårt rum, rummet var också jättefint.

Efter det var det dags att äta middag, den var god och vi hade det jättetrevligt.

Efter middagen så var det dags för en ”föreläsning”. Kvinnorna som höll i helgen + tränarna pratade olika saker och så fick vi ställa frågor till dem. Vi skrev även brev till oss själva som ska skickas till oss i vår.

När föreläsningen var slut var det dags att gå tillbaka till rummet och sova.

Dagen efter vaknade vi TIDIGT. Det var shotgun start ca 08:15 och innan dess skulle vi hinna äta frukost, göra oss i ordning, lasta in alla saker i bussen och hinna värma upp. Det var inte det bästa med helgen men det gick bra!

Väl ute på banan så spelade vi lite sådär de första hålen men mot slutet gick det bättre och bättre. Det slutade med att vi slog 72 slag alltså +1. Dessutom var det en netto-tävling så det blev 64 slag i netto! (Spelformen var scramble).

64 i netto tog oss till en hederlig 4:de plats och vi fick varsin väldigt fin skärm.

Efter den aktivitetsfulla och roliga helgen så var det dags att åka hem. Den här helgen har varit en upplevelse som har varit jätterolig, vi har fått träffa andra tjejer som spelar golf och helt enkelt haft det jättekul. Vi är väldigt tacksamma att golfförbundet har gjort en sådan aktivitet möjlig och skulle gärna göra något liknande igen. :) //Wilma och Sara

Kommentarer

Fler artiklar

Namn Datum
Extra Öppet shopen 2023-11-23
Vinter bana öppen 2023-11-23
Höstmöte 2023 handlingar 2023-11-15
Nya greenfee avtal 2023-11-13
Simulator golf 2023-11-09