Juniorernas framfart under 2019

Kevin Leander

Det har varit ett bra och roligt år för våra juniorer, de har spelat och tränat flitigt under säsongen och nu när studion finns kommer de kunna fortsätta att hålla svingen varm på vinterhalvåret utan att behöva åka iväg till en annan stad.

Vi har deltagit i Juniorserien och Ungdomsserien i Södermanland. Ungdomsserien är för juniorer upp till 16 år och Juniorserien för de upp till 21 år. I Juniorserien placerade vi oss som nummer 4 av 8 lag och i ungdomsserien placerade vi oss högst upp i listan och som nummer 3, då vi deltog med två lag i år. I Ungdomsseriens final räckte det inte ändra fram och vi fick placeringarna 3:a och 8:a men vi har visat att vi är med och fightas uppe i toppen och vi har något att arbeta mot till nästa års serie.

Individuellt har vi också haft en fin säsong och här är några axplock från denna säsong.
Tävlingarna som heter Teen Tour First får juniorer mellan 13 och 21 år spela och spelas i 6 stycken omgångar under säsongen och sedan en final på hösten för de som placerat sig topp 8 på Order of merit.

• Rasmus Skillhammar lyckades att vinna en deltävling här på Torshälla men hamnade precis utanför topp 8 då han endast deltog i en deltävling och i och med det kvalificerade sig till nästa nivå av Teen Tour och den heter Future. Han lyckades hålla sig kvar på Future, då man kan bli nedflyttad till First igen om det inte går bra och han fick en delad 13:e plats som bästa resultat.
  • Elton Wase vann en deltävling på Firstnivån i Västmanlands distrikt och kvalificerade sig också till att spela på Future nivån, där han spelade 4 deltävlingar med en sjunde plats som bästa resultat.
  • Linus Broberg kom tvåa på en deltävling på First och kvalificerade sig vidare till Future och där knep han en 12:e plats på en av deltävlingarna.
  • William Kempe Sjödin placerade sig på en fin sjätte plats på OOM bland annat genom att knipa en deltävlingsseger på Firstnivån och fick spela OOM-finalen där han hamnade på en fin andra plats. Efter deltävlingssegern på First fick även han spela på Futurenivån de sista två deltävlingarna.

William har också blivit uttagen som en av sju stycken till Svensk Golfförbundets satsning SGF Supercamp för spelare mellan 14-15 år. Det innebär träning med närliggande distrikt under vintern med ledning av en landslagstränare. Grattis!

Vi har även deltagit i Teen Cup under sommaren. Där tävlar 13-16 åringar i åldersklasser mot varandra, det börjar med klubbkval och flera kvalsteg fram till finalen. Där lyckades Elton Wase ta sig ända till final och där spelade han fram sig till en fin tredje plats. Elton lyckades även komma trea i vårt stora KM på 221 slag, 5 slag över par totalt. Imponerande! Grattis till en bra säsong Elton.

Precis som förra året så hade vi endast juniorer i herrlaget och de spelade seriespel på Vingåkers Golfklubb i juli. Laget bestod av Elton Wase, Rasmus Skillhammar, Anton Landin, Thomas Norström, Kevin Leander och Linus Broberg.

Så himla roligt att ni juniorer är så flitiga med att spela, träna och tävla, hoppas på ännu mer under nästa säsong och att ni håller igång svingen över vintern. Till sist men inte minst, ett stort tack till alla föräldrar som åker runt med våra juniorer på alla sammandrag och tävlingar.