Greenkeepern uppdaterar oss om vad som händer på banan

28 juni

Hoppas att alla har haft en skön midsommar och att ni hinner med att spela mycket golf.
Vi har nu sprutat mot klövern på alla spelytor på alla hål, ytor som väldigt sällan är i spel kommer även de att inom kort besprutas.

Här kommer planerat klippschema som vi jobbar efter (kan komma att ändras från dag till dag beroende på väderlek mm)

Greener: varje dag

Foregreen: måndag, onsdag, fredag

Fairway: måndag ,onsdag, fredag

Ruff: en gång i veckan

Semiruff: måndag,onsdag,fredag

Bunkerkrattning: måndag, onsdag, fredag

Vältning green: 2 gånger/vecka (eller mer vid behov)

Rangen: torsdag

Den här veckan har vi utöver klippschemat också vi rensat ogräs i alla bunkrar och vi även dressat och vältat greenerna. All högruff som är i spel har vi klippt lite lägre än vanligt för att få det så lättspelat som möjligt och göra det lättare att hitta bollen.

Nedslagsmärken

En medlem uppmärksammade oss på att han lagat över 80 nedslag under en runda och det är inte okej. Vi måste allihopa bli bättre på att laga våra nedslagsmärken och ta för vana att även laga ett extra märke så vi kan få så fina greener som möjligt. Här är en video som visar hur ett nedslagsmärke lagas på rätt sätt.

Nu har jag semester och är tillbaka om några veckor. Under tiden håller Tobias i fanan och kör hårt med resten av gänget.

Jonny

31 maj 2017

Hej alla. 

Nu är sommaren äntligen här och alla vill så klart ha en bra bana att spela på - det vill vi som jobbar på banan också leverera.
Vi har haft en kall vår som gör att det tar längre tid för snömögelskadorna som vi har att växa ihop. Vi jobbar med dessa ytor genom att så frö, lufta, dressa med sand, gödsla. Allt för att kvalitén ska bli bättre.  

Torshälla open

Förberedelsena är igång inför helgens tävling och vi arbetar med att snygga till bunkrarna samt att klippa alla ytor lägre. Greenerna har idag en stimp på 9 och den ska ökas och ligga på 10,5 till helgen. Alla jobb som vi gör nu kommer att vara till glädje för alla resten av säsongen. 

Vi ses på banan

Jonny